Aangifte erfbelasting

Aangifte erfbelasting

We krijgen er vroeg of laat allemaal mee te maken: het overlijden van een dierbare. Een emotionele gebeurtenis, waarbij u als partner, kind of erfgenaam van de overledene ook nog eens veel te regelen hebt. Zoals het indienen van de aangifte erfbelasting bij de Belastingdienst. De Kleijne & Janssen helpt u daarbij, samen met het notariaat.

Helder stappenplan
Soms wijst het invullen van het formulier zichzelf. Maar in de meeste gevallen is het slim om eerst met onze adviseurs om tafel te gaan. Samen met u zoeken wij naar de fiscaal gunstigste oplossing. Wat zegt het testament, wie erft wat, en wat is de inschatting van het vermogen? Deze drie vragen vormen het uitgangspunt bij de aangifte erfbelasting. Wij brengen de situatie helder voor u in kaart. Dat doen we aan de hand van de volgende stappen:

  • Een eerste gesprek met één van de betrokkenen.
  • Wensen in beeld brengen
  • De juiste documenten verzamelen.
  • Doornemen van het testament op de mogelijkheden van vererving.
  • Voorleggen van de verschillende keuzes en oplossingen.

Vervolgens leggen we uit wat de mogelijkheden in uw situatie zijn. Na uw keuze wordt de aangifte erfbelasting ingestuurd.

Uitstel aangifte erfbelasting
Lukt het niet om binnen de juiste termijn aangifte te doen? Bijvoorbeeld omdat er veel vermogen, onroerend goed of een eigen onderneming in het spel is? Dan vragen wij uitstel voor u aan. Wij nemen u en uw familie graag bij de hand, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de aangifte erfbelasting in deze toch al moeilijke tijd.

Contactformulier

Hartelijk dank voor uw bericht. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • {{ error[0] }}

U moet uw voornaam invullen

U moet uw achternaam invullen

U moet een geldig e-mailadres invullen

U moet een geldig e-mailadres invullen

U moet een bericht invullen